rose_lolla مشرف
عدد الرسائل : 77 العمر : 37 تاريخ التسجيل : 19/11/2007
| موضوع: الأرز المكسيكى 05/07/08, 03:36 pm | |
| المقادير نصف كيلو أرز بسماتى- 1 ملعقه كبيره سمن - 2 ملعقه كبيره زيت ذرة كريستال - 1 بصله متوسطه مفرومه ناعمه - 1\2حبة فلفل أخضر مقطعه مكعبات صغيره - 1\2 حبة فلفل أحمر مقطعه مكعبات صغير - 1\2 كوب ذره حلوة - 1\2 كوب بسله بالجزر- مكعب مرقة خضار فاين فودز - 2 ملعقه كبيره شبت مفروم - 2 ملعقه كبيره ورق بصل مفروم - 2 ورق لورا - ملح و فلفل - 1/2 كوب فاصوليا حمراء طريقة الطهى 1- يسخن 2 و نصف كوب ماء مع ورقا لورا مع مكعب المرقه و الملح فى إناء عميق لا يلتصق به الطعام ويترك ليغلى 2- بعد ذلك يضاف الأرز للماء وعندما يمتص الأرز الماء يغطى الإناء وينقل على نار هادئه لمدة 15 - 20 دقيقه 3- تسلق البسله و الجزر فى ماء حتى تنضج , تصفى بعد ذلك وتترك على جنب (لحين أن يأتى موعد إضافتها) 4- تصفى الفاصوليا الحمراء والذره من العصير (بمعنى أنا لما أشتريت الذره والفاصوليا الحمراء كانوا معلبين فأ حنا هنصفيهم من السائل اللى كانوا موجودين فيه) 5- يسخن الزبد والزيت فى إناء عميق ويضاف البصل و يقلب لمدة دقيقتين , تضاف البسله و الجزر والفلفل و الفاصوليا ,و التقليب لمدة دقيقه ثم يضاف الأرز و الذره و الشبت و ورق البصل المفروم و الملح و الفلفل و يقلب حتى تمزج كل المكونات جيدا ..ويقدم بالهنا و الشفاء | |
|
alimansour مشرف
عدد الرسائل : 29 العمر : 37 الموقع : www.masrawy.com تاريخ التسجيل : 19/05/2008
| موضوع: رد: الأرز المكسيكى 07/07/08, 12:25 am | |
| حبيت اكون اول المهنئين وممكن اكون اول المجربين ربنا يستر ونعرف نعك | |
|